tamplarie pvc si aluminiu

PVC sau Aluminu? Ce sa aleg?

ferestre pvc

Cel mai eficient mod de reducere a pierderilor de caldura il reprezinta montarea de tamplarie din PVC sau din aluminiu. Ce ii sperie pe oameni este ca acest tip de interventie este de ambele parti costisitoare. Pe de alta parte insa, prin instalarea de ferestre de calitate, veti reduce pierderile de caldura cu 30%, iar acest lucru este foarte important.

Una dintre principalele probleme ce apar, la cumpararea unor noi ferestre este: Ce sa aleg, tamplarie PVC sau aluminiu?
Principalul avantaj al ferestrelor din aluminiu este o rezistenta mai mare in timp si la deformare. Aceasta caracteristica este importanta atunci cand avem de-a face cu ferestre mari. Ferestrele sunt rezistente in timp si usor de intretinut. Unul dintre dezavantajele fundamentale ale ferestrelor din aluminiu este dat de conductivitatea termica ridicata. Aceasta problema poate fi rezolvata cu intreruperea de punte termica – asa-numitele profile termice. Acest tip de tamplarie este insa mult mai scumpa, neajungand totodata la un coeficient asemanator cu cel al PVC-ului. De asemenea, este necesara tratarea acestora impotriva coroziunii.

Tamplaria din PVC are un coeficient de izolare mult mai ridicat, protejandu-va locuinta mai bine fata de mediul extern. Aplicand ultimele tehnologii din domeniu, o fereastra PVC poate izola comparativ cu un zid de caramida placat cu polistiren. PVC este prescurtarea de la policlorura de vinil si este un produs obtinut prin prelucrarea petrolului sau gazelor naturale, avand formula chimica CH2 – CH2. Acest material este amestecat apoi cu alte materiale, asa-numitele filtre, pentru a deveni mai usor de prelucrat.
PVC-ul poate fi, de asemenea, reciclat, ceea ce ajuta la conservarea mediului inconjurator. Fiind plastic, este necesara “armarea” corespunzatoare a acestuia pentru a preintampina eventualele diferente de temperatura sau presiune la care va fi supus. In plus, fiind un derivat al plasticului, este mult mai receptiv la presiunile exercitate de mediul inconjurator, iar etanseitatea acestuia este net superioara aluminiului.

No Comments

Post A Comment